Mellplasztika

– legyen végre az a magabiztos, érzéki nő, aki mindig is akart lenni!

A mellplasztika olyan beavatkozás, mely mindenki számára elérhetővé teszi nem csupán a vonzóbb, érzékibb külsőt, de a magabiztosabb, kiegyensúlyozottabb személyiséget, és ezzel együtt a boldogabb párkapcsolatot is.

Egy feszes, kerek, telt, gyönyörű mell a női alak egyik legérzékibb területe, ez az a testtáj, amin a férfiak pillantása kivétel nélkül mindig hosszasan elidőzik. A gömbölyded formák megváltoztatják viselőjük kisugárzását, egy nő, akinek tökéletes melle van, jóval szenvedélyesebb, érzékibb hatást kelt, és sikeresebben boldogul a magánéletben is. Ez a siker persze nem feltétlenül csupán a szakértő sebészkés által hibátlanra formált mellek miatt következik be, hanem azért is, mert a férfiak a derűs, magabiztos, szexuálisan felszabadult nők mellett érzik jól magukat.

Ugyanis nem felejthetjük el, milyen rombolást okoz a lélekben az, ha egy nő elégedetlen a melleivel, mert túl kicsinek, aszimmetrikusnak vagy éppen formátlannak és lógósnak érzi. Sajnos ez a szorongás súlyosan megsebzi az egészséges önképet és gátolja a felszabadult szexualitást. Hogyan is engedhetné el valaki magát, ha folyamatosan azon idegeskedik, hogy vajon mit fog majd szólni partnere, ha levetkőzik?

De a túl kicsi vagy túl méretes mell a hétköznapokban is problémás. Nem bűn, ha valaki végre szeretné felvenni azt a pánt nélküli alkalmi ruhát, azt a kivágott, merész topot vagy aprócska, szexi fürdőruhát, amire mindig is vágyott! Erre kiváló megoldás a mellplasztika.

Előfordulhat az is, hogy a mell esztétikai korrekciójának vágya mögött az áll, hogy egy hirtelen fogyás, hízás, több hónapos szoptatás, súlyos műtét vagy baleset során a páciens melle eredeti formáját elvesztette, így a vendég a mellplasztika során az eredeti formák visszaállítását kéri tőlünk.

Szerencsére a mellplasztika segít megoldani ezeket a különböző hátterű esztétikai problémákat, hiszen a műtét után a páciens végre tökéletes idomokkal büszkélkedhet.

Mellnagyobbítás – mert a gömbölyű alak vonzóbb!

Mikor érdemes a mellnagyobbítást választania? Ennek számos oka lehet.

 • Elképzelhető, hogy az átlagosnál jelentősen kisebb mellméretekkel bír, és évek óta szorong a külseje miatt, ami esetleg már súlyos önbizalomhiányban és párkapcsolati problémákban is megnyilvánul. A mellnagyobbítás helyre fogja állítani alakjának ideális arányait, és lelki békéjét egyaránt.
 • Aszimmetrikus mellek esetén szintén javasoljuk ezt a beavatkozást.
 • Jelentős fogyás vagy kitartó edzés is azt eredményezheti, hogy a testzsír-százalék olyan mértékben csökken, hogy a mellek mérete aránytalanul kicsi lesz a test többi részéhez képest.
 • Balesetek vagy súlyos műtétek után is rendkívül fontos a páciens testi-lelki egyensúlya érdekében mellnagyobbítást végezni.

Mellfelvarrás – a fiatalos, magasan álló mellekért

A mellfelvarrás segít, hogy visszakapja fiatal lánykori alakját és rugalmas, telt kebleit.

 • A mellek megereszkedésének, lógásának is több oka lehet, a leggyakoribb ok az, hogy szoptatás során oly mértékben megváltozhat, ellaposodhat a mell, hogy szükség lehet szilikonos implantátumra az ideális tartás és teltség visszaszerzése érdekében.
 • A komoly súlyingadozás is okozhatja a mellfelvarrás szükségességét, ugyanis egy kifejezetten telt, súlyos mellekkel rendelkező hölgy esetében egy gyors, radikális fogyókúra melleik tökéletes eldeformálását eredményezheti.

Mellkisebbítés

Talán sokaknak meglepő, de mellkisebbítés olykor éppolyan lényeges a páciens önértékelése szempontjából, mint a mellnagyobbítás.

 • A mellkisebbítés oka lehet a veleszületetten súlyos, nagy mell, ami a testarányokhoz képest aránytalanul méretes. A túlságosan nagy mell miatt egyrészt megnyúlnak a kötőszövetek, így a mell elveszíti eredeti tartását, és megadja magát a gravitációnak. A túlságosan méretes kebel komoly terhet ró a gerincre is, és állandó hátfájáshoz vezethet.
 • Sportolók esetében a mellkisebbítésnek az is lehet az oka, hogy a pácienst kifejezetten akadályozza túlságosan nőies alakja az igazán komoly sporteredmények elérésében.

Mellbimbóplasztika

A mellbimbó plasztika fontosságát nem lehet eléggé hangsúlyozni, mivel a mellbimbónak fontos szerepe van a szoptatásnál és a szexuális életben (kiemelt erogén zónaként) egyaránt. Mikor ajánlott a mellbimbó plasztika?

 • Befelé forduló mellbimbók esetén feltétlenül javasolt a korrigálás, mivel ez a születési rendellenesség még a szoptatásnál is komoly problémákat okozhat.
 • Nem is olyan ritka jelenség, mint hinnénk, a szám feletti mellbimbók veleszületett problémája, mely könnyen, gyorsan korrigálható.
 • A túl nagy bimbóudvar olyan esztétikai probléma, ami sok nőt jogosan zavar, és könnyen kezelhető egy apró plasztikai beavatkozással és hasonló a helyzet az aszimmetrikus mellbimbók esetében is.

Szeretne többet tudni a mellműtétekről? Szeretettel várjuk!

Kattintson ide, és jelentkezzen be egy személyes konzultációra!

Ingyenes konzultáció: +36 1 770 0000

Mellplasztikáról praktikusan

Fáj-e a műtét?
Nem, mert altatásban végzik. Később 2-3 hétig elképzelhető, hogy némi (izomlázra emlékeztető) diszkomfort érzése lesz, de ez hamar elmúlik.
Mennyi ideig tart a gyógyulás?
Átlagosan 6 hét a gyógyulás első fázisa, ami annyit jelent, hogy addig kerülni kell a sportot, fizikai megerőltetést. A mellek 3-4 hónap alatt veszik fel végleges formájukat.
Van-e bármiféle veszélye a műtétnek?
A mellplasztika rutinműtét, a műtéti kockázat minimális.
Hajlamosít-e a mellműtét későbbi rákos vagy autoimmun megbetegedésre?
Nem, teljesen kizárható ez a kockázat.
Lehet-e később szoptatni implantátummal?
Igen, az implantátumnak semmilyen káros hatása sincs a terhességre, az újszülöttre, a szoptatásra.
Mellplasztika és mellnagyobbítás