Mellfelvarrás

A mellfelvarrás segíthet, hogy visszakapja keblei fiatalos, rugalmas alakját. Nagyobb mértékű súlyvesztés, vagy a gyermekszülést követő szoptatás után gyakori probléma a mellek megereszkedése, lógása, de szerencsére ezen ma már többféle módon is lehet segíteni.

A mellfelvarrás menete

A plasztikai sebészeti beavatkozások során a feszességüket vesztett melleket feljebb helyezzük a mellkason, és a keblek alatt futó varrásokkal rögzítjük őket az új pozícióba.

A műtét eredményeként teltebb, tömörebb domborulatokat kapnak pácienseink, azonban a felvarrás következtében számolni kell a mellek méretének csökkenésével is.

Ezt elkerülendő, azoknak a hölgyeknek, akik ragaszkodnak korábbi, dúsabb idomaikhoz, kombinált mellplasztikai eljárást javaslunk, melyben a felvarrást implantátumos mellnagyobbítással egészítjük ki.

Ezzel a megoldással a két emlő közti esetleges aszimmetria is megszüntethető.

Ingyenes konzultáció:
+36 1 770 0000

mellfelvarrás

A mellfelvarró műtétek típusai

A felvarrásos mellplasztikai beavatkozásokat technikák és hegek szerint csoportosítjuk: a különböző műtéti metódusokkal eltérő emlőformák alakíthatók ki a páciens egyéni adottságait, ill. preferenciáit szem előtt tartva.

A periareolaris (bimbóudvar körüli) korrekció kismértékű megereszkedés esetén alkalmazott eljárás. Előnye, hogy mindössze egyetlen, bimbóudvart övező heg marad utána, azonban sajnos kevés mellformánál érhető el vele optimális eredmény.

A vertikális technika alkalmazásánál nemcsak a bimbóudvar körül, hanem alatta is ejtünk egy rövid, függőleges vágást. A gyógyulási idő ennél a módszernél tovább tart, cserébe viszont az eredmény is nagyon tartós.

A klasszikus mellfelvarrás során a vertikális műtéthez hasonlóan járunk el, kiegészítve az áthajlási redőben futó metszéssel - így horgony alakú heget kapunk, ezért ezt a típust szokás horgonymetszéses mellplasztikának is nevezni. Ez a beavatkozás az átlagnál nagyobb kebelméret esetén is hosszú távú megoldást jelent.

Mit kell tudni a mellfelvarró műtétekről? Kinek ajánlott a mellfelvarrás és kinek nem? – Kérdések, válaszok, tudnivalók a mellfelvarró beavatkozások kapcsán.